top of page

הודו - From Rumtse to Rajun Karu + So Moriri lake Trek

טרק של 4 ימים באזור עם נוף פתוח שמשלב הרים צבעוניים, פסגות מושלגות, אגמים ועמקים. בנוסף, יש מפגשים עם נוודים מקומיים והמון חיות בר. הטרק הוא טיול עם ציוד על הגב שכולל לינת שטח באוהל ובישול עצמאי ללא יכולת הצטיידות בדרך. כלומר, צריך לסחוב אוכל וציוד לינה לשבוע. כל הטרק נמצא מעל גובה 4000 מה שמקשה על ההליכה ודורש להגיע מורגלים לגובה אבל מנגד מספק את נופים עוצרי נשימה והרגשה של טבע פראי. 

הטרק נמצא בחבל Ladak והוא בדרך כלל מתחיל מהכפר Rumtse ונגמר בכפר Karzok. אנחנו נתקלנו בבעיות לא צפויות (מזג אוויר בעייתי) בדרך והספקנו את הטיול אחר 4 ימים במקום 6. אני פרטתי בפוסט הבא על הטרק המקוצר שלנו, לסיפור דרך מלא על 6 ימי טיול ניתן למצוא באתר ״סיפור דרך״.



תאריך: אוגוסט 2019


משך הטיול: 4 ימי הליכה. 7 ימים בסך הכל. 


עם מי טיילתי: רותם חברה מהתיכון ותומר ואבנר שהכרנו בLeh.


הקדמה: יש לי כמה חברים שטיילו בעבר באיזור ladak וכשבקשתי מהם המלצות הטרק הזה קרץ לי. טרק שיש בו אגמים, סיכוי גבוהה לראות בעלי חיים ונוף פתוח כמו שאני אוהבת. בנוסף, הטרק היה נשמע חוויתי בגלל שהוא כמעט ולא מטוייל, בטח לא על ידי ישראלים ולי כיף להרגיש מידי פעם שאני לבד בטבע בלי הרבה אנשים סביבי. ציפיות שלי לגמריי התממשו והבחירה התגלתה כמוצלחת. 


:Tips for Trips

  • אוכל לטיול - האוכל בטרק הזה הוא בבישול עצמי. צריך לסחוב אוכל, גזיה וכלי בישול לכל הימים של הטיול, פרט לילה הראשון והלילה האחרון. אנחנו עשינו קניות בMain Bazar בסופר עם שתי קומות והמון מבחר ובנוסף בחנות עם פירות יבשים. גם סיר וכלי אוכל קנינו בחנות באותו הרחוב. הקניות בסופר עלו 3800 רופי, הפירות היבשים 1300 רופי וסיר 320 רופי (ל4 אנשים). חישוב כמויות אוכל:

  1. א. בוקר- קוואקר (50 גרם לאדם ליום), אבקת חלב, סוכר, קנמון וחמוציות.

  2. א. צהריים- ל3 הימים הראשונים: לחם, טחינה, גבינה שומנית וחמאה שלא מצריכות קירור, נוטלה וחמאת בוטנים. לשאר הימים: אינסטנט נודלס, קרקרים, חמאת בוטנים, טחינה ונוטלה. 

  3. א. ערב- אורז (75 גרם לאדם ליום) ועדשים.

  4. נשנושים- עוגיות, שוקולדים, ממתקי גומי, פירות יבשים, תה וקפה.

  • פרמיט - לאיזור בו הטרק נמצא צריך פרמיט, מוציאים אותו דרך אחת הסוכנויות בLeh. אנחנו הוצאנו דרך הסוכנות של סונאם שממוקמת מתחת למסעדה Wonderland (בעלות 750 רופי ל10 ימים). בדקו לנו את הפרמיט פעמיים בנסיעות, אל תוותרו עליו. 

  • ציוד - לטיול צריך ציוד קמפינג מלא ותיק של לפחות 60 ליטר. אנחנו הגענו בלי ציוד קמפינג כי הגענו להודו בספונטניות מאינדונזיה אז היינו צריכות לעשות השלמת ציוד. חלק מהציוד קנינו בעיר וחלק השכרנו. אני קניתי מעיל פוך וכובע פליז (בעלות 1800 רופי), נעליים בסיסיות של Quechua (בעלות 1900 רופי), כפפות (בעלות 250 רופי) ומקלות הליכה (בעלות 500 רופי למקל). השכרנו ציוד ברחוב Changspa בחנות שממוקמת מול בית ספר בשם Mission School. עלויות הציוד בחנות: שק שינה חם (100 רופי ליום), מזרון שטח (50 רופי ליום) ואוהל אמיד לגשם של חברת Quechua (200 רופי ליום, עשו לנו הנחה ל100 בגלל שהשכרנו לזמן ממושך). כדאי להגיד לבן אדם בחנות ההשכרה את האזור אליו מתכננים לצאת כי הם יודעים להביא ציוד חם יותר או פחות לפי זה. הציוד שהשכרנו לא אכזב ונשארנו יבשים בלילות וללא סבל מקור. ציוד נוסף שמומלץ להביא: נייר טואלט, מכנס טרמי, מטען נייד, כלי בישול, כלי אוכל, גזיה ובלון גז (ניתן לקנות בחנויות רבות בLeh).

  • שתייה - השתמשנו בבקבוק לטיהור מים בשם LifeStraw ואיתו מלאנו מים מהנחלים (ויש המון נחלים). הבקבוק זמין לקניה בLeh או במשלוח מAmazon שמגיע תוך 3 ימין לכל מקום בהודו. אפשר גם למלא מים ולטהר עם כדורי כלור או טיפות יוד.

  • ניווט- השתמשנו באפליקציה Maps.Me. המסלול מופיע בה בצורה מושלמת, אפשר לעקוב אחרי המיקום בעזרת GPS וניתן לראות מרחקי הליכה וגבהים.

  • מזג אוויר ועונות השנה - העונה לטייל בחבל לדאק היא מאי - ספטמבר, החודשים בקצוות גבוליים יותר וקרים ובעלי משקעים. כדאי לבדוק תחזית לפני היציאה למסלול כדי לדעת מה מצפה. אצלנו בטרק מזג האוויר היה הפכפך. שמש, גשם, רוחות, עננות, ברד ואפילו שלג. בלילות היה קר מאוד אז צריך להצטייד בביגוד ושק שינה טובים וחמים.  

  • גובה - הטרק כולו מעל גובה 4000 והוא עולה מספר פעמים מעל גובה 5000, משמע חייב להגיע מורגלים לגבהים. אנשים שלא רגילים לגובה יכולים לחוות מחלת גבהים שעלולה להיות מסוכנת ואם לא לוקחים אותה ברצינות היא גם יכולה להרוג. עלולים לחוות בגובה כאבי ראש, קוצר נשימה, עייפות ועוד מספר תסמינים. כל אחד מגיב לגובה בצורה קצת שונה (לי יש בדרך כלל כאבי ראש מאוד חזקים). כדי להתרגל לגובה בני האדם צריכים יותר כדוריות דם לבנות בדם כי האוויר בגובה דליל יותר. התהליך הזה לוקח מספר ימים ויש כמה דרכים לנסות למזער את ההשפעה של הגובה בה. הדרך הראשונה היא לעלות בגובה בהדרגתיות, ככה הגוף מספיק לאט לאט לייצר כדוריות דם לבנות. הדרך השנייה היא לקחת כדורי גובה שמייצרים כדוריות דם לבנות. את הכדורים לוקחים יום לפני ההגעה לגובה ויומיים אחרי ההגעה. מומלץ מאוד לקנות את הכדורים האלו כבר בארץ, מקבלים אליהם מרשם מרופא מטיילים או רופא משפחה. כשמגיעים לגובה מומלץ לשתות הרבה מים זה עוזר ובנוסף התסמינים לעיתים דומים לתסמיני התייבשות ואף אחד לא רוצה להתבלבל בין שני הדברים. פרט לכך, אחר הגעה לגובה כדאי לתת לגוף יומיים שלושה של מנוחה ללא מאמץ כדי להסתגל. גם אחרי שמתרגלים לגובה מסויים עלולים לחוות מחלת גבהים במידה וממשיכים לעלות בגובה, ההמלצה בעליה בגובה היא לישון עד 400 מטר יותר גבוהה בכל יום. במידה ומרגישים רע מאוד ניתן להעזר במיכל חמצן ולנשום דרכו או פשוט לרדת בגובה. הכי חשוב זה לא לפחד יותר מידי אבל גם לא להיות שאננים וגיבורים, פשוט להקשיב לגוף.

  • סתם חמוד לדעת - La בהודית = פס.

לילה לפני הטרק - Rumtse


החלטנו לחסוך בעלויות ולהגיע לכפר, Rumtse, ממנו מתחיל הטרק בתחבורה ציבורית. יצאנו במיניבוס מקומי מהתחנה המרכזית בLeh שנמצאת במרחק 15 דקות הליכה מהMain Bazar. המיניבוס יצא בשעה 16:00 והגענו לתפוס מקום שעה לפני כן. הנסיעה ערכה כ3 שעות (עלות הנסיעה ל100 רופי לאדם). 

בלי קשר לעלויות מומלץ לישון יום לפני הטרק בכפר בגלל שהטרק הזה הוא גבוהה והכפר הוא מדרגה טובה בהסתגלות לגובה. גובה הכפר כ4200 מטר. 


לינה:

שם: Wangmo, עלות: 1000 רופיה לחדר ל4 אנשים, ארוחת בוקר וערב ו2 רוטי בסיסי לאדם למסלול ליום למחרת.

הומסטיי חמוד שממוקם בנקודה שבה המיניבוס המקומי מוריד. אוכלים במסעדה שלהם שצמודה להומסטיי. לא מקום מדהים, בעיקר זול.


יום 1 - מRumtse לאתר הקמפינג Chorten Sumdo 

  • גובה בנקודת ההתחלה, Rumtse - כ4250 מטר

  • גובה בפס - אין

  • גובה בנקודת הסיום, אתר קמפינג Chorten Sumdo (על יד מכלאות הבקר( - כ4550 מטר

  • ק״מ הליכה - 12

יצאנו מהכפר Rumtse לכיוון אתר הקמפינג Chorten Sumdo (על יד מכלאות הבקר).

השביל לאורך כל היום הולך בתוואי המדוייק שמופיע באפליקציה Maps.Me.

מהכפר Rumtse יש הליכה של כק״מ לצד הכביש עד נכנסים לשטח בשביל שמסומן בMaps.Me. כ10 דקות אחר הכניסה לשטח מגיעים לנחל יחסית רחב שצריך לחצות. אם עולים מעט במעלה הנחל יש גשר גדול ממתכת שאפשר וכדאי לחצות בעזרתו (יש אפשרות ללכת יותר מק״מ על הכביש ולהגיע ישר לגשר). בעקרון הולכים על שביל ג׳יפים מאחרי החציה של הגשר אבל יש שבילים קטנים להולכי רגל שמקצרות את הדרך. אחר החצייה של הגשר נכנסים לוואדי עם ערוץ נחל קטן אותו צריך לחצות כמה פעמים לאורך הדרך, לפעמים מקפצים בין האבנים ולפעמים מורידים נעליים. ממשיכים במעלה הואדי לאורך כל היום כשרק במקטע קצר של כ10 דקות עולים על אחת השלוחות מימין. יום ההליכה קל ולא מאתגר, סיימנו אותו תוך כמה שעות ספורות בצהריים המוקדמים. 


מילוי מים:

יש איפה למלא מים לכל אורך היום


לינה:

עצרנו לישון בחניון הלילה Chorten Sumdo (מסומן במפה הפיזית). בנקודה יש מכלאות בקר מצד ימין של הואדי עם כמה מבני אבן קטנים ושלוש סטופות על הגבעה מעל. אנחנו תכננו לישון באוהל אבל ירד המון גשם כשהגענו והחלטנו לישון בבקתה העליונה ביותר מעל מכלאות הבקר. בחרנו באופציה הזו כי היה רטוב בחוץ ובתוך הבקתה יכלנו לבשל ולבלות בפנים בזמן הגשם. הבקתה לא מזמינה ודי מאובקת, אוהל יותר נחמד אבל בסיטואציה הזו הבקתה היתה פתרון מצויין. 



יום 2 - מChorten Sumdo עד ל4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La)

  • גובה בנקודת ההתחלה, אתר קמפינג Chorten Sumdo (על יד מכלאות הבקר) - כ4550 מטר

  • גובה בפס 1, Kyamar La - כ5180 מטר

  • גובה בפס 2, Mandalchan La - כ5170 מטר

  • גובה בפס 3. Shingbuk La - כ5230 מטר

  • גובה בנקודת הסיום, כ4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La)- כ4950 מטר

  • ק״מ הליכה - 21

יצאנו מאתר הקמפינג Chorten Sumdo (על יד מכלאות הבקר) ל4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La) בדרך עברנו שלושה פסים: 1- Kyamar La, 2- Mandalchan La, 3- Shingbuk La.

השביל לאורך כל היום הולך בתוואי המדוייק שמופיע באפליקציה Maps.Me.

היום מתחיל בהמשך הליכה בערוץ הנחל בו הולכים יום לפני כן. אחר כ1.5 ק״מ השביל פונה שמאלה ומתחיל לעלות לצד ערוץ נחל לכיוון הפס הראשון Kyamar La. העליה לפס הזה היא הקשה ביותר שכן העליה בה הארוכה ביותר ועולים בה הרבה בגובה (העליה נמשכת כ7 ק״מ בהם עולים כ650 מטר). בפס יש דגלים צבעוניים ונוף יפה.  אחרי העליה יש הליכה על אחת השלוחות ועולים ויורדים בקטנה מספר פעמים עד ירידה מסיבית לכיוון עמק עם נחל. כשהגענו לנחל עשינו הפסקת פק״ל ונשנושים. אחרי המנוחה השביל ממשיך לעבר הפס השני Mandalchan La. פס קל יותר מקודמו אבל עדיין מאתגר (העליה נמשכת כ2 ק״מ בהם עולים כ270 מטר). הנוף מהפס השני לא פחות יפה מהראשון ואחרי שמגיעים לשיא בגובה ולדגלים יש הליכה של כ2 ק״מ על השלוחה באותו קו גובה עד שמגיעים לירידה מסיבית לעמק. העמק אליו מגיעים הוא העמק בין הפס השני לשלישי וקיים בו אתר קמפינג שמופיע במפה הפיזית בשם Tisaling. יש במקום נחל עם מים זורמים ואנחנו עצרנו שם להפסקת וארוחת צהריים. משם השביל ממשיך אל עבר הפס השלישי Shingbuk La (העליה נמשכת כ2.5 ק״מ ועולים בה כ270 מטר). בעליה הזו חייב לשים לב לתוואי השביל שמופיע בMaps.Me בגלל שאין שביל ברור שעולה לפס וזו הדרך לא לאבד את הכיוון עם כל מיני שבילים קטנים. למעלה בפס יש נוף מדהים, לדעתי הכי יפה מבין שלושת הפסים ויש מעט דגלים צבעוניים. אחר ההגעה לשיא הגובה השביל שיורד מטה והוא ברור מאוד בשטח. יצאנו ב7:15 בבוקר והגענו למחנה הלילה שלנו ב17:00. יום מדהים!!!

לאורך היום ראינו פראים, יעלים ומרמיטות. תפתחו את העיניים בהליכה!מרבית האנשים ישנים אחר הפס השני (Mandalchan La) באתר הקמפינג Tisaling שמסומן במפה הפיזית. אנחנו בחרנו לעשות את שלושת הפסים ברצף. זה היה לא פשוט אבל בהחלט אפשרי ומקצר את היום שלמחרת והופך אותו ליום מנוחה כיפי.


מילוי מים:

לפני הפס הראשון (Kyamar La) כעוזבים את ערוץ הנחל הראשי בו נמצא אתר הקמפינג ... צריך למלא מים. פוגשים מים רק אחר הפס בעמק הבא. לפני הפס השני (Mandalchan La) צריך למלא מים בנחל בו נגמרת הירידה מהפס הראשון ומתחילה העליה לפס השני. פוגשים מים רק אחר הפס בעמק הבא. לפני הפס השלישי (Shingbuk La) צריך למלא מים בנחל בו נגמרת הירידה מהפס השני ומתחילה העליה לפס השלישי, במקום מסומן במפה פיזית אתר קמפינג בשם Tisaling. פוגשים מים רק אחר הפס בעמק הבא. 


לינה:

עצרנו לישון בנקודה כ4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La).

במקום יש נחל זורם ומשטח דשא ישר להקים בו אוהל. זוהי הנקודה האחרונה ללינה לפני שנעלמים המים מהנחל והאדמה נהיית משופעת וטרשית.



יום 3 - מ4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La) לRiyul

  • גובה בנקודת ההתחלה, 4.8 ק״מ אחר הפס השלישי (Shingbuk La)- כ4950 מטר

  • גובה בפס - אין

  • גובה בנקודת הסיום, אתר הקמפינג Riyul- כ4550 מטר

  • ק״מ הליכה - 16.5

יצאנו מנקודת הלינה שנמצאת 4.8 ק״מ אחר הפס הפס השלישי (Shingbuk La) לאתר הקמפינג Riyul. 

השביל לאורך כל היום הולך בתוואי המדוייק שמופיע באפליקציה Maps.Me.

היום מתחיל בירידה אל עבר העמק בו נמצא האגם Tso-Kar. לפני הירידה הסופית לבקעה יש עליה מתונה וקלה של כק״מ וחצי על שלוחה ואחר ההליכה הזו יורדים סופית לבקעה. בכניסה לבקעה יש חציה של כביש סלול ואחריו שביל עפר ברור לרכבים אל עבר Tea tent שנקרא Pastureland בMaps.Me. עשינו הפסקת צהריים באוהל התה, סה״כ 8 ק״מ מאז נקודת היציאה בבוקר. באוהל התה שתינו צ׳אי (20 רופי), אכלנו ארוחת צהריים טלי (100 רופי) ונחנו באוהל שהגן מהשמש החזקה. במקום יש אופציה ללון באוהלים של המקום או באוהל בבעלות פרטית אבל המתחם לא הכי מזמין. אחרי מנוחה של כשעתיים באוהל התה המשכנו בדרך לכיוון אגם המלח Tso-Kar. עצרנו 4 ק״מ אחרי אוהל התה לצד האגם לתצפית ומנוחה נוספת (בכל זאת יום לפני עברנו 3 פסים). מהמנוחה ליד האגם יש עוד כ4 ק״מ עד ההגעה לחניון הלילה. הקילומטרים האחרונים של היום מדהימים ביופי שלהם ובנוף ברואים מהדרך להרים ולאגם המלח.

יש אופציה לסיים את הטרק בכביש הסלול לפני אוהל התה. 


מילוי מים:

צריך למלא מים בבוקר משום שמרגע היציאה ממקום הלינה עד לאוהל התה כ8 ק״מ לאחר מכן אין איפה למלא מים.צריך למלא מים לפני היציאה מאוהל התה משום שמשם עד חניון הלילה כ8 ק״מ לאחר מכן אין איפה למלא מים. 


לינה:

הקמנו אוהלים באתר הקמפינג בשם Riyul (מופיע במפות הפיזיות). 

במקום יש תצפית מדהימה לאגם Tso-Kar ונקודה למילוי מים מתוקים. יש מדשאות דשא ועל יד יש בקתות אבן נטושות.  

לינה באתר הקמפינג עולה 200 רופי לאוהל. משלמים את הכרטיס באוהל התה (אם תעצרו שם כבר ידאגו לגבות מכם תשלום ולתת לכם קבלה אותה תצטרכו לשמור) או אצל ״הפקח״ שמגיע בבוקר לאתר הקמפינג. 



יום 4 - מRiyul לRajun Karu

  • גובה בנקודת ההתחלה, אתר הקמפינג Riyul- כ4550 מטר

  • גובה בפס,  Harlan Kongka La - כ4950 מטר

  • גובה בנקודת הסיום, Rajun Karu- כ4930 מטר

  • ק״מ הליכה - 17

יצאנו מאתר הקמפינג Riyul לכפר הנוודים הטיבטים Rajun Karu. בדרך עברנו את הפס Harlan Kongka La.

השביל לאורך כל היום הולך בתוואי המדוייק שמופיע באפליקציה Maps.Me.

יום ההליכה הזה הוא יחסית קל. מהבוקר הולכים במגמת עליה מתונה מאוד לכיוון הפס עד מפגש עם נחל אותו צריך לחצות ללא נעליים. אחר החצייה מתחילה העליה הרצינית לפס שגם היא יחסית קלילה, על פי דעתנו זה היה הפס הקל ביותר בטיול (270 מטר עליה ב3.5 ק״מ). מהפס יש נוף יפה אל עבר בקעת ואגם Tso-Kar, פסגות מושלגות ודגלים צבעוניים. מהפס יש כ6 ק״מ אל עבר נקודת הלינה. אחר הפס יש ירידה קצרה אל עבר ערוץ נחל שאותו חצינו ללא נעליים. אחר החצייה ממשיכים במעלה הנחל (שמאלה אם מגיעים מהפס) עד לנקודת הלינה. הנחל הוא מקום מושלם לעצירת צהריים ולצפות במכרסמים קטנים ויאקים. 


מילוי מים:

כדאי לצאת עם ליטר לאדם מחניון הלילה Riyul למקרה שההליכה תהיה בשמש (לנו היה מעונן). המפגש הבא עם מקור מים הוא רגע לפני הפס.בעליה לפס אין איפה למלא מים אבל העליה קלה יחסית לפסים הקודמים וכמה דקות אחר שיא הגובה כבר פוגשים שוב בנחל.


לינה:

הקמנו אוהלים באתר הקמפינג בשם Rajun Karu (מופיע במפות הפיזיות). 

במקום יש כפר אוהלים של נוודים טיבטים שמגיעים לאיזור בקיץ לרעות את הצאן והיאקים שלהם. יש מספר אוהלים בהם הם מתגוררים ובמרכז יש אוהל גדול בצבע ירוק זית מוקף חומת אבנים. אנחנו ישנו בתוך חומת האבנים לצד האוהל כי רצינו להיות מוגנים מהרוח (האוהל משמש כמקום תפילה ויש בו תמונה של הדלאי למה). היו כמה שעות גשומות שאותן העברנו באוהל הגדול שסיפק מחסה מושלם. מבחינת מים יש נחל קטן שזורם וניתן למלא בו מים. האנשים בכפר האוהלים לא היו הכי נחמדים ומזמינים, האמת שציפינו למפגש האותנטי וקצת התבאסנו. 

לינה במקום עולה 200 רופי לאוהל. כבר ידאגו לגבות מכם תשלום ולתת לכם קבלה אותה תצטרכו לשמור למקרה שיבדקו אתכם בבוקר. 



יום 5 - מRajun Karu לכפר Karzok

  • גובה בנקודת ההתחלה, Rajun Karu- כ4930 מטר

  • גובה בנקודת הסיום, Karzok  - 4550 מטר

קמנו לבוקר לבן ומיוחד מלא בשלג! התרגשות מהולה בעצב כי התחלנו להבין שאת הטרק הזה כנראה לא נצליח לסיים. עשינו חושבים אם להמשיך הלאה או לא והיו לנו כמה שיקולים. 1- ידענו שהלילה הבא אמור להיות בגובה 5200 מטר, 2- ראינו שהפס שאנחנו אמורים לחצות מושלג לגמריי, 3- בדקנו תחזית עם הMagnus וראינו שצפוי להיות קר מאוד. החלטנו שעדיף לפרוש בשיא ולא לסיים את הטרק כמו שתכננו. למקומיים היו כמה רכבי שטח והם אמרו לנו שכשהשלג ימס הם יוכלו לקחת אותנו לאן שנרצה, בתשלום כמובן. בזמן שהשלג התחיל למוס מפני השטח נכנסנו לאוהל של המקומיים שהזמינו אותנו לתה ורוטי וראינו קצת את החיים של הנוודים הטיבטים. 

סביב השעה 1 השלג נמס ועלינו על ג׳יפ לכפר Karzok שנמצא על שפת אגם So Moriri. היינו אמורים לסיים בכפר הזה יומיים לאחר מכן ולא רצינו לפספס את הנוף היפה אל עבר האגם. הנסיעה לכפר היתה מדהימה ולקחה כ3 שעות (עלות הג׳יפ 4500 רופי לכולם). הכפר עצמו די מכוער ולא מפותח אבל יש בו נוף מדהים לפסגות מושלגות, הרים מדבריים ואגם So Moriri.


לינה:

שם: Crane Guest House, עלות: 600 רופי בחדר זוגי עם שירותים.

מקום בסיסי עם חדרים נקיים במרכז הכפר. יש אופציה לקבל דלי מים חמים למקלחת. במקום יש מרפסת עם נוף מושלם אל עבר אגם So Moriri הבעלים הוא אדם נחמד שמתגורר מתחת לחדרי האירוח. 




יום 6 - So Moriri Lake, Karzok


קמנו לבוקר רגוע בכפר. מקום יפה מאוד אבל בלי הרבה דברים לעשות.

אחרי התארגנות בוקר יצאנו לאכול ארוחת בוקר באחת המסעדות בכפר.

כשסיימנו עם ארוחת הבוקר יצאנו להליכה נחמדה באיזור. ירדנו מהכפר כ15 דקות אל עבר אגם So Moriri ומשם הלכנו ימינה לכיוון גבעה עם שביל עפר לרכבים. בגבעה היו דגלים צבוניים ונוף לאגם, לכפר ולפסגות מושלגות. עשינו פק״ל, הסתלבטנו ואז חזרנו לכפר. 

לקראת שקיעה עלינו כ10 דקות הליכה לתצפית שממוקמת מעל הכפר. 


לינה:

שם: Crane Guest House, עלות: 600 רופי בחדר זוגי עם שירותים.




יום 7 - חזרה לLeh


חיפשנו דרך לחזור חזרה לLeh. דברנו מעט עם המקומיים ומצאנו מישהו שנוסע לשם. בקשנו להצטרף אליו בשתלום והוא הסכים. הנסיעה ערכה כ8 שעות (עלות הנסיעה 3000 רופי לכולנו, בד״כ נסיעה עולה 7500 רופי).

ניתן להגיע ולחזור מהכפר גם באוטובוס מקומי שיוצא 3 פעמים בחודש. האוטובוס יוצא מLeh לKarzok ב10, 20, 30 לכל חודש וחוזר יום למחרת מKarzok לLeh (עלות הנסיעה 400 רופי לאדם). 

Comentarios


bottom of page