top of page

הודו - חבל לדאק וצפון הודו

אתחיל בזה שכדי "לעשות את הודו" צריך כמה חודשים טובים אם לא שנה. כל אזור במדינה נראה אחר ומביא איתו אנשים ונופים שונים ותרבות אחרת. בכל עונה מומלץ לטייל באזור אחר וכשאני הגעתי להודו היתה העונה של הצפון. צפון הודו עצמה גם היא מאוד מגוונות. מעמקים ירוקים ותרבות הינדית מובהקת בManali להרים מדבריים ותרבות הינדית בחבל Ladak. טיול בצפון משלב אוכל מצויין, נופים משתנים, הכרות עם תרבויות חדשות, מנוחה וסטלבט, טיולי יום או יותר, סדנאות יצירה ועוד.


תאריך: יולי 2019


משך הטיול: 31 ימים


עונות לטיול:

  • צפון הודו- מאי-אוקטובר

  • חבל Ladak: יוני - ספטמבר (יוני וספטמבר עלול להיות גבולי בגלל משקעים ודרכים חסומות בעקבות שלג, תלוי בשנה).


עם מי טיילתי: רותם, חברה מהתיכון. 


הקדמה: אחרי תקופה ארוכה של טיולים מסביב לגלובוס בהם טיילתי הרבה ברגל אבל כמעט לא בטרקים של כמה ימים החלטתי שהגיע הזמן לחזור לחוות את הטבע דרך הרגליים. אחרי שהשתחררתי מהשירות הצבאי ביולי 2017 טסתי לטיול בטג׳יקיסטן עם אחי הגדול. מטרת הטיול היתה טרקים ומאז עברו שנתיים, הרבה יותר מידי (!), פשוט הרגשתי שאני חייבת את זה לעצמי. יש משהו אחר בלעשות טרק. זו בטוח לא הבחירה הקלה, זו הבחירה הפיזית והמנטלית הקשה, אבל חסר לי משהו בפשטות שבהליכה. לא לדקור נקודות, לא לעשות וי ולהמשיך. רציתי שוב להיות חלק מהנוף עצמו ובכל רגע במשך כמה ימים להיות מוקפת בטבע. לפעמים כיף להרגיש קטן ולהבין שאתה עוד משהו שקיים בעולם וזה גם בסדר. הבחירה בהודו היתה טבעית כי הייתי באינדונזיה לפני כן (וזה באותו צד של בגלובוס), זו היתה העונה המושלמת לטרקים בחבל לדאק וצפון הודו וטיילתי עם חברה שתכננה להגיע להודו בכל אופן.


:Tips For Trips

  • מטבע- דולר Rupee

  • שפה- הודית, טיבטית

  • ויזה- צריך להגיש בקשה לויזה מראש וקיימות סוגי ויזה שונים. ניתן להגיש את הבקשה לויזה עצמאית דרך האינטרנט או השגרירות אך מומלץ דרך סוכן מורשה שחוסך כאבי ראש ומכיר את המערכת מקרוב. הסוכן שאני ממליצה להיעזר בו הוא, בן אדם מקסים שאפשר לסמוך עליו:

  • מיקוח- בהודו מתמקחים על הכל! זה דורש מיומנות אבל אחרי קצת תרגול זה הופך למשחק נחמד.

יום 1 - נחיתה בNew Delhi


:New Delhi Spirit

עיר מאוד עמוסה, סואנת ורועשת. יש בה המון תנועה, צבעים, פרות ברחוב ואנשים. יכול להיות שוק להגיע לשם למי שלא טייל במזרח בעבר (ולעתים גם למי שכן טייל), יש הרבה עוני, לכלוך והומלסים. בעיר יש המון שווקים ודברים לקנות, מסגדים ומקדשים. בנוסף, העיר נמצאת במרחק כמה שעות נסיעה מהטאג׳ מהל המפורסם. מרבית האנשים מגיעים למקום כתחנת מעבר בדרך למקומות השונים בהודו משום שיש בעיר שדה תעופה בין לאומי. 

אני לא רוצה להכליל אבל הרגשתי שהמקומיים בעיר פחות נחמדים ואי אפשר לסמוך עליהם. יצא שלא פעם שיקרו לנו על דברים בלי סיבה..


הגעה:

נחתנו בשדה התעופה של New Delhi בשעות הלילה. מהשדה לקחנו מונית שסגרנו דרך ״דוכן״ שנמצא ממש מול היציאה מהשדה. המוניות והדוכן בצבע שחור צהוב ושם הדוכן הוא Pre-Paid Taxi ומעל השם יש שלט שכתוב עליו  Indiatourism Delhi. יש כמה דוכנים שנראים ממש דומה לאחד הזה אסל לפי מה שקראנו ביקורות לפני הנחיתה זה הדוכן הזול ביותר (מצורפת תמונה של הדוכן). נסענו למלון שלנו שנמצא כ10 דקות הליכה מהMain Bazar (עלות המונית 500 רופי). 


לינה:

שם: Hotel Raj @ New Delhi, עלות: 750-1500 רופי ללילה לחדר זוגי.

מלון נקי ומסודר עם מיטה נוחה, וייפיי חזק ומזגן. לא היו מים חמים. ממוקם כ15 דקות הליכה מהMain Bazar וכ5 דקות נסיעה בריקשה. זה לא המקום הכי זול בסביבה אבל גם ממש לא כי יקר. לנו המלון בא ממש בטוב כי היינו אחרי 24 שעות בדרכים ובמחסור בשעות שינה. 


יום 2 - New Delhi


איפה הייתי ומה עשיתי:

  • השוק המרכזי Main Bazar - רחובות עם המון חנויות מסוגים שונים. בגדים, תיקים, מתפרות, תכשיטים, מצעים, צעיפים, מזכרות ועוד ועוד. במקום יש מסעדות שונות ובמרכז האזור ממוקם בית חב״ד. אנחנו הגענו למקום להסתובב, לאכול ארוחת צהריים ולשלוח משלוח לארץ (שלא נשלח בסופו של יום בעקבות העלות, במידה ורוצים לבצע משלוח כדאי לשאול את חב״ד דרך מי לעשות זאת). יש מול בית חב״ד חנות תיקים של תיקי עור וזאמש בבעלותו של אדם בשם ״פארוק״. הודי ממש מקסים שמדבר עברית שוטפת.

לאכול:

מסעדות שממוקמות במרכז הMain Bazar בקומה שלישית עם נוף לרחוב הסוען.

  • מסעדת Krishna Rooftop Cafe - סיפתאח מעולה לאוכל ההודי הטעם. אנחנו אכלנו שם טלי ושתינו מנגו לאסי.

  • מסעדת Exsotic Cafe - אחלה נוף, אחלה אוכל. הזמנו טלי ומלאי קופתא.

לינה:

שם: Hotel Raj @ New Delhi, עלות: 750-1500 רופי ללילה לחדר זוגי.



יום 3-20 - Ladakh 


:Ladakh Spirit

אזור מדברי וגבוהה מאוד, כ3500 מטר מעל פני הים ומעלה. אזור לטיולי אופנועים, טרקים, טיולי יום וביקור בכפרים טיבטיים או מנזרים. Leh היא העיר המרכזית באזור ממנה יוצאים וחוזרים לאטרקציות השונות. היא עיר קטנה שממוקמת בעמק ירוק שמוקף בהרים מדבריים עם פסגות מושלגות. Ladakh הוא אזור עם קסם, שקט ונופים שנדיר למצוא במקומות אחרים.

  • מחלת גבהים - Leh נמצאת בגובה 3600 מטר מעל פני הים. אנשים שלא רגילים לגובה יכולים לחוות מחלת גבהים שעלולה להיות מסוכנת ואם לא לוקחים אותה ברצינות היא גם יכולה להרוג. עלולים לחוות בגובה כאבי ראש, קוצר נשימה, עייפות ועוד מספר תסמינים. כל אחד מגיב לגובה בצורה קצת שונה (לי יש בדרך כלל כאבי ראש מאוד חזקים). כדי להתרגל לגובה בני האדם צריכים יותר כדוריות דם לבנות בדם כי האוויר בגובה דליל יותר. התהליך הזה לוקח מספר ימים ויש כמה דרכים לנסות למזער את ההשפעה של הגובה בהגעה לLeh ובכללי באיזורים גבוהים. הדרך הראשונה היא להגיע לאזור ברכב באופן יבשתי ולעלות בהדרגתיות, ככה הגוף מספיק לאט לאט לייצר כדוריות דם לבנות וכשמגיעים לגובה הגוף כבר מעט רגיל. הדרך השנייה במידה ומגיעים בטיסה לעיר ונוחתים ישר בגובה רב היא לקחת כדורי גובה שמייצרים כדוריות דם לבנות. את הכדורים לוקחים יום לפני ההגעה לגובה ויומיים אחרי ההגעה. מומלץ מאוד לקנות את הכדורים האלו כבר בארץ, מקבלים אליהם מרשם מרופא מטיילים או רופא משפחה. כשמגיעים לגובה מומלץ לשתות הרבה מים זה עוזר ובנוסף התסמינים לעיתים דומים לתסמיני התייבשות ואף אחד לא רוצה להתבלבל בין שני הדברים. פרט לכך, אחר הגעה לגובה כדאי לתת לגוף יומיים שלושה של מנוחה ללא מאמץ כדי להסתגל. גם אחרי שמתרגלים לגובה מסויים עלולים לחוות מחלת גבהים במידה וממשיכים לעלות בגובה, ההמלצה היא לעלות עד 400 מטר גובה ביום. במידה ומרגישים רע מאוד ניתן להעזר במיכל חמצן ולנשום דרכו או פשוט לרדת בגובה. הכי חשוב זה לא לפחד יותר מידי אבל גם לא להיות שאננים וגיבורים, פשוט להקשיב לגוף.

  • רחוב Changspa - הלב של הישראלים בLeh. רחוב עם המון מסעדות, מאפיות, מקומות לינה, חנויות עם ציוד טיולים וסוכנויות. 

  • מזג אוויר בלה - העונה נפתחת במאי ומסתיימת באוקטובר. העונות מאוד ספציפיות בגלל שבעונות המעבר ובחורף מאוד קר וגשום. בנוסף, הדרכים חסומות פיזית משלג ומפולות לא בעונה כך שלא שניתן להגיע לאיזור ברכב.

  • כרטיס סים - באזור לדאק צריך סים אחר מאזורים אחרים בהודו וצריך לעשות אותו בתחומי המחוז. עשינו כרטיס סים לחודש של חברת Airtel שכלל שיחות ואסמסים חינם ו1.5 ג׳יגה ליום (בעלות של 500 רופי).

  • מציאת שותפים - לנו היה לא פשוט למצוא אנשים בראש שלנו שרוצים לעשות טרקים רציניים. גילינו שרוב האנשים שמגיעים מגיעים לאזור ל כשבוע וחצי ועושים את האטרקציות והטרקים הקלים יוצר או משכירים אופניים. בסופו של יום שלחנו הודעה בקבוצת ווצאפ של ישראלים בLeh ומצאנו שותף בראש שלנו לטייל איתו.

  • סוכנויות - יש בעיר המון סוכנויות שונות שאפשר לסגור דרכן גל טרק או אטרקציה באיזור. הסוכנויות מכירות טוב מאוד את השטח ומומלץ להתייעץ איתן גם אם אתם לא מתכננים להשתמש בשירותן. סוכנות אחת סופר מומלצת עם בן אדם זהב היא הסוכנות של סונאם. הוא ממוקם על הרחוב Changspa מתחת למסעדה Wonderland מצד ימין (אם נמצאים עם הפנים למסעדה).

מה לעשות בLeh:

  • השוק מרכזי Main Bazar - רחוב פתוח קטן עם חנויות שונות בצידי הדרך, מחנויות טיולים, תיקי עור, ממתקים ופיצוחים מקומיים, צעיפים וכלי תפילה הינדים. נוף להרים מסביב מקום מהמם. 

  • חנות צעיפים - יש המון חנויות צעיפים עם צעיפים מפשמינה, צמר אמיתי ארוג ועוד. אנחנו אהבנו חנות צעיפים אחת עם המון מבחר ובסוף גם גילינו שהוא הספק של שאר החנויות. שם קנינו לנו צעיף לאוויר ההרים הקריר ביום הראשון בLeh. שם החנות Pride of Ladak ומספרי הטלפון הם 01982251434 ,9797763264. ממוקם בMain Bazar. 

  • שווקים טיבטים - כל העיר מלאה בשווקים טיבטים עם תכשיטים מאבני טורכיז ועוד ועוד ומפסלונים. הטיבטים אנשים נחמדים והסגנון שלהם מיוחד ויפה. 

  • שוק מקומי - בקצה הרחוב של הMain Bazar יש שוק מקומי קטן יחסית אבל נחמד. שווה לעבור שם לראות. 



טיולי יום באיזור Leh:

  • הכפר Gangas - כפר שממוקם כמה מאות מטרים מעל Leh. ההליכה היא ההליכה דרך סמטאות בכפרים, גינות ירק ושעורה ונשקף מדהים. בתוך Leh נמצאים בבועה ולא רואים הרבה מה נמצא סביב אבל כשעולים קצת ויוצאים מהאזור התיירותי אפשר לחוות את החיים של המקומיים. טיפסנו בעמק עד לנקודה הכי גבוהה בכפר Gangas שמתחברת לכביש הראשי. מהכביש הראשי טפסנו טרק חזרה לLeh. הגענו עד גובה 3950 מטר. ההליכה לקחה כשעתיים. אנחנו עלינו לשם כדי להתרגל להליכה בגבהים לפני שיצאנו לטרק הראשון.

  • תצפית מShanti Stupa - פסל של בודהה שממוקם מעל העיר על אחת מצלעות ההרים. העליה לוקחת כ20 דקות ונשקף ממנה נוף מדהים על העמק והפסגות המושלגות שממול. מומלץ לעלות בשקיעה ולקחת מים ומשהו חמים לרדת החשכה.

  • טיול אופניים - עלייה עם ג׳יפ לפס בגובה כ5000 מטר שנמצא מעל Leh. מהפס יורדים באופניים עד לעיר. כדי לעשות את הטיול צריך פרמיט מיוחד ואפשר לסגור את הפרמיט והאטרקציה דרך אחת הסוכנויות ברחוב, אנחנו לא עשינו את זה אז אני לא יכולה להמליץ על סוכנות ספציפית (עלות הטיול כ2000 רופי וכוללת את הפרמיט).



איפה הייתי ומה עשיתי:

יום 1-

  • נחיתה בLeh.

  • יום מנוחה והסתגלות לגובה.

יום 2-

  • יום מנוחה והסתגלות לגובה.

  • קניות לקראת הטרק.

  • עליה לShanti Stupa - מפורט ב״טיולי יום באזור לLeh״

יום 3-

  • טיול לכפר Gangas - מפורט ב״טיולי יום באזור לLeh״.

  • מעבר לכפר Stok - עברנו לכפר Stok לעשות שם את הלילה. עשינו את זה כי הכפר הוא נקודת ההתחלה של הטרק אליו יצאנו ביום למחרת. ההגעה לכפר מפורטת באתר בסיפור דרך נפרד על טרק.

יום 4-8-

  • טרק Marka Valley + 2 Amazing Pass - טרק 5 ימים עם לינה בהומסטיי בכפרים. סיפור דרך מפורט בעמוד נפרד באתר.

יום 9-

  • יום מנוחה בLeh.

יום 10-

  • ארגונים בLeh לקראת יציאה לטרק - קניית אוכל בסופר בMain Bazar והשכרת ציוד קמפינג.

  • נסיעה לכפר Rumtse - עברנו לכפר Rumtse לעשות שם את הלילה. עשינו את זה כי הכפר הוא נקודת ההתחלה של הטרק אליו יצאנו ביום למחרת. ההגעה לכפר מפורטת בסיפור דרך נפרד על טרק.

יום 11-16-

  • טרק From Rumtse to Korzak שעובר באגמים Tso-Kar וSo-Moriri - טרק 6 ימים עם ציוד על הגב ובישול עצמאי. סיפור דרך מפורט בעמוד נפרד באתר.

יום 17-

  • יום מנוחה בLeh.



לאכול:

  • פטיו עם כמה מסעדות ומאפיות - אנחנו אכלנו בApple Tree Restaurant והיה טעים. הפטיו ממוקם בMain Bazar.

  • בית קפה\מסעדה Yama Coffee Hous -יש אחלה קפה.

  • מסעדת Babylon - מקום עם זולות לישיבה על הרצפה. אוכל הודי ומערבי טעים, אחלה ארוחות בוקר. זה אחד ממקומות המפגש של הישראלים, יש שם ישיבות במהלך היום עם אנשים מתחלפים. בערבים יש סרטים שמוקרנים עם מקרן.

  • מסעדת Wonderland Resturant - מסעדה נחמדה על הרחוב הראשי. דומה לBabylon.

  • מסעדת CrossRoad - מסעדה זולה וטעימה. חובה לטעום Momo שוקולד.

  • מסעדת Chinese Ball - מסעדה בתחילת רחוב Changspa. אוכל טעים וזול מאוד מאוד. ממש שווה, לא לוותר!! ממול למסעדה יש דוכן Momo של אח של בעל המסעדה עם הMomo הכי טעימים שאכלנו בכל הודו. 

  • דאבות - מסעדות מקומיות עם אוכל הודי זול ומעולה. הן ממוקמות באיזור הMain Bazar.

  • אוכל טיבטי - לה מלאה באנשים מטיבט ויש מסעדות רחוב עם אוכל טיבטי. מומלץ לטעום מומו, כיסונים מלאים ירקות או טלה. המסעדות הטיבטיות ממוקמות בעיקר באזור הMain Bazar. 



הגעה:

הגיעה מונית לאסוף אותנו מהמלון ב2 וחצי בלילה. את המונית סגרנו יום לפני בMain Bazar דרך “Avi”, ממוקם 2 דקות מבית חב״ד והם גם ידעו להכווין לשם (עלות הנסיעה 500 רופי, אם ישנים בתוך איזור הMain Bazar  מונית עולה 350-400 רופי). בשדה התעופה עלינו על טיסה של כשעה וחצי עם חברת Go Air לעיר Leh (עלות הטיסה 99 דולר כולל כבודה). משדה התעופה בקרבת Leh לקחנו מונית עם עוד אנשים שפגשנו בשדה לעיר עצמה ובקשנו שיעשו לנו שתי עצירות בעיר (עלות המונית 500 רופי).


לינה:

שם: Rabyang, עלות: 800 רופי ללילה.

גינה יפה, חדרים גדולים ונקיים, מים חמים במקלחת, נוף נחמד להרים ובעלי בית מקסימים. יש במקום 6 חדרים. ניתן לעשות במקום כביסה ולהזמין שתייה חמה. הגסט האוס נמצא מרחק הליכה מרחוב המסעדות והסוכנויות Changspa .


יום 21 - נסיעה לManali


איפה הייתי ומה עשיתי:

ירדנו על הבוקר לתחנת האוטובוסים המקומית שנמצאת בתחתית העיר במטרה להבין מה הדרך הטובה והזולה ביותר להגיע לManali. אמרו לנו שקיימים אוטובוסים וזו האופציה הזולה ביותר, אבל לצערנו הם לא פעלו בגלל שיבושים בכביש. החלטנו ללכת על האופציה המקומית האחרת, sheared Taxi. מונית משותפת שהיא ואן או ג׳יפ עם 7 מקומות. המוניות יוצאות בשעות שונות ביום ואנחנו החלטנו לנסוע עם מונית שיוצאת ב15:30 בצהריים מLeh ומגיעה לManali סביב 9:00 בבוקר (עלות הנסיעה 2500 רופי למושב בספסל האחורי, 3000 רופי למושב בספסל האמצעי ו3500 רופי למושב ליד הנהג).

הלכנו לארגן את הציוד שלנו וחזרנו בשעה 15:30 לנסיעה. הנסיעה היתה ארוכה מאוד וקופצנית. עוצרים את הרכב כל פעם שמישהו צריך לשירותים ולארוחת ערב, זה נשמע הרבה אבל הנסיעה ממש זרמה. שני הדברים שכדאי לשקול בנסיעה מהסוג הזה הם:

1. העובדה שהנהג נוסע את כל השעות ואין החלפת נהגים באמצע הנסיעה.

2. הדרך אמורה להיות יפיפייה ודי מבאס לפספס את הנוף בגלל הלילה. 



יום 22-23 - Manali


:Manali Spirit

עיר במרכז עמק ענק וירוק עם המון נחלים ומפלים. העיר משמשת כתחנת מעבר לרוב התיירים בין מקומות שונים בצפון הודו כמו Leh, Spiti, Kasol ועוד. יש באיזור גם כמה טרקים וטיולי יום שלא דורשים להתרחק הרבה. רוב הישראלים מתרכזים באיזור Old Manali, איזור בעיר עם שפע מסעדות, סוכנויות, מקומות לינה ושוק ברחוב עם מזכרות מהודו ותופרים בהזמנה אישית.


איפה הייתי ומה עשיתי:

יום 1-

  • יום מנוחה בOld Manali 


יום 2-

  • טיול יום עם טוסטוס - נסענו לכפר לVashisht, במרחק 10 דקות נסיעה מManali. בכפר יש מעיינות חמים (לא מזמינים) והליכה למפלים. המפל הראשון במרחק של כחצי שעה הליכה מהעיר וכדאי להגיע למפל השני צריך לעלות עוד כחצי שעה. בדרך למפלים כמה בתי קפה עם נוף יפה לעמק. אחרי ההליכה למפלים וישיבה עם צ׳אי נסענו עם הטוסטוס לכיוון מקום בשם Solang כדי לראות עוד קצת נופים, לעשות פק״ל ובעיקר כי פוט כיף לנסוע הטוסטוס. הדרכים לא מדהימות אבל אם נוסעים לאט ונזהרים אפשר בקלות להסתדר עם הטוסטוס. השכרנו את הטוסטוסים בOld Manali (בעלות של 400 רופי לטוסטוס לחצי יום, מ12:00-20:00). 

  • השוק המרכזי Main Bazar - בקרנו במדרחוב המקומי. רחוב פתוח עם המון חנויות ואוכל רחוב. ניתן לעשות שם גם סים ולהוציא כסף

לאכול:

  • הנפאלי - ״אם לא אכלתם בנפאלי לא הייתי בManali״. מסעדה קטנה עם סנדוויצ’ים והוסטלים מפנקים. יש גם אחלה קפה ומוזלי. 

  • מסעדת Olive Tree - מסעדה עם כל המנות שאפשר לחשוב עליהן. אנחנו ישבנו שם לקפה וארוחת בוקר והיה טעים. מקום עם פינות ישיבה כיפיות. 

  • דילן קפה - רוב האנשים מגיעים לשם רק בשביל העוגיה המפורסמת שהם מכינים. עוגיה טעימה מאוד מלאה בשוקולד, מומלץ. 

לינה:

שם: Ananad, עלות: 600 רופי לחדר זוגי בקומה העליונה

ממוקם בOld Manali בקצה הרחוב של הבית חב״ד. נמצא במרחק הליכה מהכל ובו בזמן ממוקם במקום שקט עם נוף אל עבר העמק וההרים. בעלי המקום נחמדים והחדר ענק, נקי ומפנק. יש שירותים ומקלחת בחדר.


יום 24-26 - טרק Chanderkhani Pass


איפה הייתי ומה עשיתי:

סיפור דרך על הטרק מפורט בעמוד נפרד.




יום 27-28 - Kasol


:Kasol Spirit

הכפר במרכזי בעמק Parvati. בכפר יש המון מסעדות, מקומות לינה ומידי פעם מסיבות טבע. אנשים מגיעים לכפר בעיקר כדי לנוח וכתחנת מעבר בין הכפרים השונים בעמק. המקום לא הכי אותנטי בלשון המעטה ויש סצאנה ישראלית חזקה. עם זאת, Kasol ממוקמת במרכז עמק ירוק וקטן מאוד והנוף מקיף מכל עבר. 


איפה הייתי ומה עשיתי:

  • ימי מנוחה רגועים אחרי הטרק.

  • הכנת תכשיטים - הכנת תכשיטים בעיצוב אישי בחנות התכשיטים שנמצאת ממול בית חב״ד.

לאכול:

  • בורקס - יש כמה מקומות בכפר באותו השם שכולם טוענים שהם המקוריים. אנחנו ישבנו במסעדה שממוקמת בקצה רחוב המסעדות מצד שמאל (במידה ומגיעים מכיוון הגשר והבית חב״ד). המסעדה בקומה שנייה ויש לה גג עם נוף מהמם ובילוי ארד וסנוקר. אוכל טעים מאוד, אכלנו בורקס ועוף ברוטב קשיו.

  • מסעדת Evergreen Cafe - בית קפה כיפי עם פינות נחמדות בפנים ובחוץ. יש אוכל טוב, המקום לא מוכר בקרב הישראלים אז אם מחפשים קצת שקט זה מקום טוב. הקינוח Hallo to the Queen מוגש שם בגרסה מעולה ומפנקת. מסעדה מעט יקרה.

  • מסעדת Yan’s Place - מסעדה חמודה עם אחלה שניצל.

  • מסעדת Frikasol - המסעדה הכי ישראלית בכפר. יש תפריט בעברית ואוכל ישראלי כמו קוסקוס וממולאים. 

  • מסעדת Sunshine - מסעדה שקיימת גם בKasol וגם בManali. מקום טוב לארוחת בוקר מוקדמת כי היא נפתחת מוקדם לעומת שאר המסעדות בכפר. מומלץ להזמין מיץ מנגו לימון. 

לינה:

שם: Sanjay Homestay, עלות: 500 רופי ללילה לחדר זוגי.

גסט האוס עם חדרים נחמדים ושירותים ומקלחת בחדר. לא המקום הכי נקי אבל בעלת בית מקסימה ומיקום נוח. יש במקום אחלה גג שאפשר להעלות אליו כסאות ולשבת. ממוקם על יד רחוב מרכזי עם חנויות.



יום 29 - נסיעה לNew Delhi


הגעה:

בדרך כלל יוצא מKasol סליפר לDelhi. כשאני בקרתי באיזור היו שיבושים כביש ולכן הגעתי לDelhi בצורה מעט שונה. שלמתי על נסיעה בה ג׳יפ אסף אותי מKasol בשעה 18:00 והביא אותי לעיר אחרת שנמצאת כשעה וחצי נסיעה מKasol, משם יצא הסליפר עד Delhi. בדרך היתה עצירה לארוחת ערב ועוד מספר עצירות לשירותים. מושבי הנסיעה היו כסאות גדולים ומרווחים שניתן להוריד כמעט למצב שכיבה, ממש נוח. הסליפר הגיע לDelhi סביב השעה 9:30 בבוקר לאיזור הMain Bazar (עלות כל הנסיעה 1300 רופי). 


יום 30 - New Delhi


איפה הייתי ומה עשיתי:

  • השוק המרכזי Main Bazar - רחובות עם המון חנויות מסוגים שונים. בגדים, תיקים, מתפרות, תכשיטים, מצעים, צעיפים, מזכרות ועוד ועוד. במקום יש מסעדות שונות ובמרכז האזור ממוקם בית חב״ד. נשארתי כל היום באזור הזה לקצת שופינג ואוכל.

  • יציאה לילית - Raasta Delhi הוא בר, מסעדה. מקום יפה עם גג כיפי לישיבה. אפשר להזמין אוכל טוב ואלכוהול. יש שתי קומות עם שני דיג׳אים שונים. אנחנו התלהבנו מהמקום והרגשנו לרגע קצת באירופה. שם חגגנו ערב אחרון בהודו. כדאי לדעת מראש, האוכל לא שיא היוקר אבל לשתות אלכוהול זו הוצאה. מומלץ מאוד, Delhi מזווית ראיה אחרת.

לאכול:

מסעדות שממוקמות במרכז הMain Bazar בקומה שלישית עם נוף לרחוב הסוען.

  • מסעדת Krishna Rooftop Cafe -מאוכל טוב ומקום מרכזי.

  • מסעדת Exsotic Cafe - אחלה נוף, מומלץ להזמין אוכל הודי כי הוא מבוצע בצורה מעולה. האוכל המערבי פחות טוב במסעדה הזו.

לינה:

שם: Hotel Hare Rama, עלות: 600 רופי לחדר זוגי ללא מזגן.

ממוקם במרכז הMain Bazar וקרוב מאוד לבית חב״ד. מקום די מגעיל ומלוכלך אבל במחיר זול ומיקום נוח. אם נשארים יותר מלילה אחד מומלץ למצוא מקום אחר לשהות בו.


יום 31 - ביי הודו! יאללה הביתה


איפה הייתי ומה עשיתי:

  • נסיעה לשדה התעופה - סגרתי מונית לשדה התעופה דרך סוכנות נסיעות שנמצאת בסימטה של המקום בו ישנתי Hotel Hare Rama (עלות המונית מהMain Bazar לשדה היתה 350 רופי). 

Comments


bottom of page