טרק שמתחיל מהכפר Rumtse ששעמק Kulu ומסתיים בכפר Malana שבעמק Parvati. המסלול מתחיל כשעה וחצי נסיעה מManali ונגמר כשעה נסיעה מKasol. מסלול יפייפיה שעולה מיער מלא חיים אל עבר פסגות הרכס שסוגר על העמק. הטיול דורש הליכה עם ציוד על הגב, אוהלים ואוכל. טרק קליל שניתן לעשות ביום יומיים או שלושה (פירוט בהמשך).
תאריך: אוגוסט 2019
משך הטיול: 3 ימים. ניתן לעשות בקלות גם ביומיים ואפילו כטיול יום.
עם מי טיילתי: רותם חברה מהתיכון ואיתי ועפרי שהכרנו בManali.
הקדמה: אני ורותם נסענו מLeh לאיזור של Manali. חיפשנו לראות טבע מסוג אחר אז קראתי באנגלית וחיפשתי כמה מסלולים מומלצים באנגלית (אין מידע טוב בעברית). הלכתי לדבר עם כמה סוכנויות על מסלולים באזור וסוכנות אחת אמרה לי שיש שני ישראלים שמחפשים אנשים שיצטרפו אליהם לטיול. דברנו עם הבנים שהשאירו מספר והחלטנו לשלב כוחות וללכת עם רעיון של הבנים לעשות טרק מהכפר Rumsu לכפר Malana. טרק רגוע שמשלב בין נוף של יער חי ובין נוף פתוח מראש הרכס. בנוסף, הטרק שמגיע ממש קרוב לKasol וקרץ לנו לראות עוד מקום על הדרך. לסוכנויות לא היה כמעט מידע על טיול עצמאי אבל אחרי שעלינו מעט מידע וראינו שקיים מסלול בMaps.me החלטנו שנצא. הסוכנויות אמרו לנו שהמסלול לוקח בד״כ 4 ימים והמידע לא הכי הסתדר עם מה שהמפה באפליקציה הראתה אז פשוט השכרנו ציוד ל3 ימים ואמרנו שנזרום. עשינו בסוף את הטיול ב3 ימים מאוד מאוד מאוד רגועים. אפשר לעשות את הטיול בקלות ביומיים ואפילו ביום אחד.
:Tips for Trips
סוכנות והכנה לטיול - סגרנו את הטיול דרך הסוכנות “Himalayan Hikers & Rovers” שנמצאת בOld (מספר טלפון 8894058055) Manali. הסוכנות הסבירה לנו על המסלול, השכירה לנו ציוד קמפינג, דאגה למונית הלוך לטרק ולמכונית שתגיע בסוף הטרק להביא לנו את התיקים המיותרים שהשארנו בManali ולקחת מאיתנו את הציוד קמפינג (בעלות 1650 רופי לאדם).
אוכל לטיול - האוכל בטרק הזה הוא בבישול עצמי. צריך לסחוב אוכל, גזיה וכלי בישול לכל הימים של הטיול, פרט לילה הראשון והלילה האחרון. קנינו אוכל בשוק של Manali (בעלות 2500 רופי ל4 אנשים). חישוב כמויות אוכל:
א. בוקר- קוואקר (50 גרם לאדם ליום), אבקת חלב, סוכר, קנמון וחמוציות.
א. צהריים- ל3 הימים הראשונים: אינסטנט נודלס, קצת ירקות, לחם, קרקרים, נוטלה וחמאת בוטנים.
א. ערב- אורז (75 גרם לאדם ליום) וירקות.
נשנושים- עוגיות, שוקולדים, ממתקי גומי, פירות יבשים, תה וקפה.
ציוד - לטיול צריך ציוד קמפינג מלא ותיק של לפחות 60 ליטר. אנחנו הגענו בלי ציוד קמפינג כי הגענו להודו בספונטניות מאינדונזיה אז היינו צריכות להשכיר ציוד קמפינג השכרנו ציוד מהסוכנות “Himalayan Hikers & Rovers” בשבOld Manali. עלויות הציוד בחנות: שק שינה מזרון שטח (100 רופי ליום), ליינר (50 רופי ליום) ואוהל אמיד לגשם של חברת Quechua (300 רופי ליום). כדאי להגיד לבן אדם בחנות ההשכרה את האזור אליו מתכננים לצאת כי הם יודעים להביא ציוד חם יותר או פחות לפי זה. הציוד שהשכרנו לא אכזב ונשארנו יבשים בלילות וללא סבל מקור. ציוד נוסף שמומלץ להביא: נייר טואלט, מכנס טרמי, מטען נייד, בגדים חמים, כלי בישול, מעיל לגשם, כלי אוכל, גזיה ובלון גז.
שתייה - השתמשנו בבקבוק לטיהור מים בשם LifeStraw ואיתו מלאנו מים מהנחלים (ויש המון נחלים). הבקבוק זמין לקניה בLeh או במשלוח מAmazon שמגיע תוך 3 ימים לכל מקום בהודו. אפשר גם למלא מים ולטהר עם כדורי כלור או טיפות יוד.
ניווט- השתמשנו באפליקציה Maps.Me. המסלול מופיע בה בצורה מושלמת, אפשר לעקוב אחרי המיקום בעזרת GPS וניתן לראות מרחקי הליכה וגבהים.
מזג אוויר ועונות השנה - העונה לטייל באיזור צפון הודו היא מאי - אוקטובר, החודשים בקצוות גבוליים יותר וקרים ובעלי משקעים. כדאי לבדוק תחזית לפני היציאה למסלול כדי לדעת מה מצפה אבל גם לקחת בערבון מוגבל. אנחנו יצאנו בידיעה שהתחזית גשומה מאוד ובפועל ירד גשם בלילה אבל במהלך היום רק פה ושם. היה מעונן ונעים להליכה ובלילות קריר.
סתם חמוד לדעת - La בהודית = פס.
יום 1 - מRumsu לחניון הלילה ״Shelter״.
גובה בנקודת ההתחלה, Rumsu - כ2100 מטר
גובה בפס - אין
גובה בנקודת הסיום, ״Shelter״ - כ2700 מטר
ק״מ הליכה - 2.3
יצאנו בבוקר מDelhi עם מונית שסגרנו ערב מראש דרך הסוכנות “Himalayan Hikers & Rovers” ונסענו כשעה וחצי לכפר Rumsu עד שהנהג עצר בנקודה בה מתחיל המסלול (מחיר המונית היה כלול במחיר הטיול). הרכב עצר אחר עיכול חד בכביש ליד מדרגות שעולות לתוך היער. שאלנו כמה מקומיים כדי לוודא את המידע. בנקודה זו בMaps.Me כתוב על השביל Rumsu -Malana, הנקודה זו רואים באפליקציה שהכביש מתרחק מהכביש שלצידו.
התחלנו לעלות בשביל עם מדרגות שעולה בין בתי הכפר ובתוך יער. מומלץ לקטוף תפוחים! אחרי כשעה הליכה ביער היפה הגענו לחניון הלילה הראשון שלנו.
משום שהיום קצר מאוד ניתן להמשיך הלאה ביום הזה עד לחניון הבא או לצאת מManali בשעות הצהריים.
מילוי מים:
יש כמה נקודות למילוי מים לאורך הדרך. כל פעם שפוגשים באחד מומלץ למלא את הבקבוק כדי לא להיתקע בלי.
לינה:
עצרנו לישון בנקודה בה מופיע בMaps.Me לצד הכביש שולחן פיקניק שכתוב כשלוחצים עליו ״Shelter״. המקום הוא אחו קטן עם שטחים מושטחים לאוהלים. בנוסף במקום זורם נחל ויש בו נוף פתוח מעבר ליער. המקום ממוקם 2.3 ק״מ מהכפר Rumsu, בו התחלנו.
המקומיים מכנים את חניון הלילה בשם Ghon Kakadi.
יום 2 - מ״Shelter״ ל ״Camping Site״
גובה בנקודת ההתחלה, ״Shelter״ - כ2700 מטר
גובה בפס - אין
גובה בנקודת הסיום, ״Camping Site״ - 3600 מטר
ק״מ הליכה - 5.6
בבוקר המשכנו בעליה להפס שלפני הכפר Malana. הדרך עלתה מעלה בתוך היער עד ליציאה לאחר עם כמה אוהלי רועים. אחרי ככמה מאות מטרים המסלול לוקח שמאלה על השלוחה ושומר על קו גובה יחסית אחיד, עליה מתונה. בשלב זה הנוף נפתח ורואים את כל העמקים באיזור. אחרי 4.2 ק״מ מגיעים לאוהלי הרועים בשם Chiklani. בMaps.Me המקום מופיע כסימן של קפה שכשלוחצים עליו כתוב Chiklani. משם השביל ממשיך מעלה על השלוחה 1.4 עד לחניון הלילה. צרי) לשים לב במקטע הזה השביל קצת נעלם אזכורי ללכת עם המפה והGPS פתוחים כי התוואי באפליקציה מדוייק.
במידה ורוצים לעשות את הטיול ביומיים ניתן לישון בChiklani (על אף שמומלץ לישון באתר הקמפינג בו אנחנו ישנו בגלל הנוף היפה).
מילוי מים:
יש כמה נקודות למילוי מים לאורך הדרך. כל פעם שפוגשים באחד מומלץ למלא את הבקבוק כדי לא להיתקע בלי.
לינה:
עצרנו לישון בנקודה בה מסומן בMaps.Me סימן של אוהל שמקבל את הכיתוב ״Camping Site״ כשלוחצים עליו.
בחניון יש משטחי דשא נוחים להקמת אוהלים ונחל קטן. יש רוג׳ום מאוד שאיתו אפשר לזהות את המקום. הכי חשוב שהנוף פתוח לגמריי אל עבר העמקים, היערות והפסגות המושלגות. נמצאים מעל העננים ומוקפים בפרחים.
המקום ממוקם 5.6 ק״מ מהנקודה בה התחלנו את ההליכה, ״Shelter״.
במידה ורוצים לעשות טיול יומיים מומלץ לישון במקום זה.
יום 3 - מ״Camping Site״ לMalana
גובה בנקודת ההתחלה, ״Camping Site״ - 3600 מטר
גובה בפס, Chanderkhani - 3660 מטר
גובה בנקודת הסיום, Malana- כ2620 מטר
ק״מ הליכה - כ5.5
יצאנו בבוקר בהליכה של כ20 דקות לכיוון הרכס של הפס. אחרי ההגעה לראש הרכס יש הליכה על קו פרשת מים במשך כ20 דקות נוספות עד שעוברים סופית לצד השני של הרכס. ההליכה עצמה יפה מאוד ויש נוף לשני העמקים. הפס עצמו נמצא 1.7 ק״מ אחרי חניון הלילה. מהפס ההליכה לכפר Malana נראית קצרה אבל הירידה לכפר היא ארוכה וקצת מתישה. הירידה היתה בוצית, מסולעת ומאוד תלולה. בנוסף היו בה סרפדים והליכה בתוך מפלי מים קטנים. צריך לקחת את כל אלו בחשבון בחישוב הזמן ומומלץ ללבוש ביגוד ארוך בידיים וברגליים. למרות הירידה הקשוחה ההליכה עם נוף מדהים, המון פריחה וציפורים. לקראת הצהריים המוקדמים הגענו לכפר Malana.
הכפר Malana הוא כפר שהאנשים שגרים בו מאמינים של הצאצאים של אלכסנדר מוקדון. אסור לגעת בבתי הכפר, במקדשים ואף בבני האדם עצמם. אנחנו עצרנו לשתות צ׳אי באחד מבתי הקפה בכפר לפני המשך ההליכה. יש אופציה לישון בכפר.
מהכפר יש הליכה של כ2.5 ק״מ אל עבר הכביש שלוקחת כ40 דקות. תחילה יש ירידה תלולה אל עבר גשר שחוצה נחל בדרך לכפר ואחרי חציית הגשר יש עליה אל עבר הכביש ממנו ניתן לתפוס מונית.
מילוי מים:
כדאי לצאת מחניון הלילה עם מים כי פוגשים נחל רק אחרי הפס.
הגעה לKasol:
לקחנו מונית מהכביש בו סיימנו את הטרק. הנסיעה לקחה כשעה וחצי (עלות המונית 1000 רופי לכולם).
Kommentare